Prezentul document prin conținutul său pune la dispoziția terților utilizatori Regulamentul privind termenii și condițiile de utilizare a site-ului estoc.ro (estoc.ro).

Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecințele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului estoc.ro (estoc.ro) își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta în orice moment.

Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectual

Conținutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, în alte scopuri decât cele expres și legal permise. Extragerea oricăror informații urmată de orice utilizare în scop comercial care depășește sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vânzare ori licențiere și fără a avea în prealabil un consimțământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor și condițiilor.

Sunteți de asemenea de acord să nu afectați și interferati în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restricționează utilizarea, copierea unui conținut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a siteului sau a conținutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denunțare unilaterală a contractului

Vă rugam să vă asigurați că ați verificat specificațiile produsului și compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producătorului înainte de a-l cumpăra.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fară penalități și fară invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Administratorul estoc.ro (estoc.ro) face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, însă uneori acestea pot conține inadvertențe (specificațiile sau prețul produselor modificate de către producător fără preaviz sau viciate de erori de operare). Atenție: fotografiiile au caracter informativ și pot conține accesorii care nu sunt incluse în pachetele standard.

Frauda

În scopul accesării și utilizării anumitor secțiuni ale website-ului poate fi necesară crearea unui cont personal. Prin prezenta declarați că vă asumați integral responsabilitatea pentru toate și oricare dintre activitățile realizate prin intermediul contului pe care îl deschideți pe website și, în consecință, vă sfătuim să asigurați securitatea parolei contului sau a altor date de acces. În cazul în care securitatea contului pe care îl dețineți este compromisă, trebuie să anunțați imediat administratorul site-ului. estoc.ro (estoc.ro) nu este responsabil pentru daunele care vă sunt cauzate sau care sunt cauzate terților de orice fel, prin utilizarea neautorizată a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului estoc.ro (estoc.ro), utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și condițiile de utilizare și orice dispută de orice fel care ar putea să apară intre utilizatori și administratorii estoc.ro (estoc.ro) sau asociații/partenerii/afiliații acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întăi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță, în conformitate cu legile române în vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul estoc.ro (estoc.ro) își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau subpagini a site-ului estoc.ro (estoc.ro) în orice moment și la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului prin intermediul acestui website fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

Daca aveți întrebări sau nelămuriri în legătură cu acești termeni de utilizare, nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@estoc.ro.

 1. Definiții

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

 • MĂRCI ÎNREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale producătorilor.
 • SITE: reprezintă SITE-ul de Internet care aparține companiei URBAN NEXT STEP SRL, adresa www.estoc.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile și produsele oferite/asigurate de către magazinul online estoc.
 • estoc: reprezintă societatea URBAN NEXT STEP SRL, cu sediul în Constanța, bulevardul Tomis nr. 476B, înregistrată la Registrul Comerțului Constanța sub nr. J13/2032/16.06.221 și Codul Unic de Înregistrare 44448236, atribut fiscal RO.
 • UTILIZATOR: reprezintă persoana fizică care accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului SITE, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare sau un vizitator al site-ului care nu este înregistrat/logat.
 • COMANDĂ: acțiune care indică solicitarea făcută de UTILIZATOR pentru achiziționarea unuia sau mai multor bunuri (produse) specifice prin intermediul magazinului online estoc.ro.
 • REDUCERE: diminuare/micșorare/scădere/ a prețurilor acordată Utilizatorului/Cumpărătorului.
 • UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și a legislației în vigoare, sau în orice alt mod care poate produce prejudicii estoc.
 • CONT: secțiunea din site formată din adresa de e-mail și parola care îi permite Cumpărătorului să plaseze comenzi, să formuleze cereri de retur, și conține datele personale ale Utilizatorului; date de livrare și facturare; istoricul Comenzilor; vouchere valabile; sesizări și reclamații; cereri de returnare produse; produse favorite; informații despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate și nu vor fi încredințate niciunei terțe persoane, fiind răspunzător de integritatea și păstrarea acestora.
 • COȘUL MEU: secțiune din site/cont care îi permite Utilizatorului să adauge produsele pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării lor sau ulterior. În cazul produselor adăugate în coș, Utilizatorul beneficiază de servicii de urmărire a acestora; în acest sens, Utilizatorul va primi comunicări comerciale din partea estoc în vederea finalizării comenzii, în interesul legitim estoc de a clarifica situația acestei vânzări inițiate de către Utilizator, dar încă nefinalizate.
 • FAVORITE: secțiunea din site în care Utilizatorul înregistrează produsele preferate sau pe care dorește să le achiziționeze la un moment ulterior sau pe care le urmărește o perioadă de timp.
 • PREȚ DE VÂNZARE: contravaloarea produsului, pretinsă și solicitată de către estoc Cumpărătorului/Utilizatorului, afișată în pagina produsului din site. estoc poate afișa distinct, într-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferenței dintre Prețul de Vânzare și PMP
 • PREȚ MEDIU AL PIEȚEI/ “PMP”: este prețul estimativ al pieței, o medie a prețurilor de vânzare a celorlalte magazine online. PREȚ DE VÂNZARE comunicat de către estoc și solicitat Cumpărătorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat este stabilit în mod independent de către estoc, în funcție de propria sa politică comercială. Scopul unic al acestei informații este de a sprijini Cumpărătorul/Utilizatorul în decizia de a cumpăra produsul. Cumpărătorul/ Utilizatorul înțelege că marcarea mai puțin evidentă a acestei informații nu este de natură să producă confuzie și că, în luarea deciziei de cumpărare a produsului, Cumpărătorul/ Utilizatorul trebuie să aibă în vedere strict PREȚ DE VÂNZARE comunicat de către estoc și solicitat Cumpărătorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat.
 • TRANSPORT: activitatea de deplasare a produselor achiziționate către adresa de livrare furnizată de către Utilizator/Consumator.
 1. Conținutul site-ului

2.1. Informațiile publicate pe SITE sunt atât informații de interes general despre estoc, produsele comercializate de acesta, informații despre partenerii săi, cât și alte informații considerate de estoc ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

2.2. Informațiile sunt puse la dispoziția UTILIZATORILOR de regulă, în mod gratuit.

2.3. estoc este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra SITE-ului, respectiv asupra design-ului și conținutului acestuia.

UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale estoc, prevăzute de legislația în vigoare.

 1. Utilizarea site-ului

3.1. UTILIZATORUL se obligă să acceseze și să utilizeze SITE-ul în scopuri și prin mijloace care să nu constituie o utilizare abuzivă.

 1. Limitarea răspunderii URBAN NEXT STEP S.R.L.

4.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului.

estoc nu este și nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratețea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale.

4.2. În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, ne alocăm dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul telefonic/e-mail în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, dacă produsul nu s-a livrat încă.

4.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate/puse la dispoziție de producători/furnizori și estoc nu-și asumă răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

4.4. Prețurile produselor de pe acest SITE sunt informative și pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile în perioada de timp menționată.

În cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limita stocurilor disponibile.

Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile în limita stocului fizic disponibil. În cazul epuizării stocului, comanda va fi anulată, clientul urmând a fi notificat în acest sens de către un reprezentant estoc. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravalorii în contul din care a fost efectuată plata.

4.5. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod datorită modificării caracteristicilor sau design-ului, fără notificare prealabilă de către producători.

4.6. estoc își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe SITE.

4.7. Orice problemă cauzată de produsele și/serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabilă în termen de maximum 15 zile de la momentul la care consumatorul anunță estoc despre neconformitățile constatate.

 1. Pierderi/Costuri suplimentare

estoc nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și condițiilor.

5.1. estoc nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

5.2. estoc nu răspunde pentru defecțiuni tehnice ale rețelei/echipamentelor ce aparțin operatorilor de telefonie mobilă/procesatorului de plăți, etc.

6.Utilizarea Browser-ului Internet

estoc garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea minimă a Internet Explorer 6.

6.1. Vă informăm că eventualele reclamații privind deficiențele estetice ale produselor, vor fi luate în considerare și vor fi analizate doar dacă acestea sunt reclamate în primele 48 ore de la momentul recepției produsului.

6.2. Modalitățile de plată pentru finalizarea unei comenzi online sunt: numerar la livrare, online cu card bancar.

În cazul în care optați pentru plata online cu card bancar, vă informăm că înregistrarea plății nu garantează confirmarea și livrarea comenzii. În cazul în care comanda nu este confirmată (termenul pentru procesarea comenzii este de 48 ore) suma de bani plătită va fi restituită în contul dumneavoastră în cel mai scurt timp.

În cazul comenzilor înregistrate cu metodă de plată numerar la livrare se adaugă un cost unic de procesare al comenzii în valoare de 5 lei, cost care va fi evidențiat separat în coșul de cumpărături și pe factura fiscală. Costul de procesare al comenzilor înregistrate cu metoda de plată “numerar la livrare” este independent de costul asociat livrării produselor, care ține cont de valoarea finală a comenzii, acesta nefiind luat în calcul.

6.3. Înregistrarea comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri în vederea confirmării și stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai târziu de 15 zile.

6.4. În perioada sărbătorilor de Paște, de iarnă, a evenimentului Black Friday, precum și pe toată durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum și livrarea acesteia poate dura între 7-10 zile lucrătoare, dar nu mai mult de 15 zile lucrătoare.

6.5. La achiziționarea de înregistrări audio sau video sigilate (jocuri, filme, muzică etc.), vă rugăm ca la momentul primirii coletului să verificați integritatea cât și conținutul acestuia. Orice reclamație ulterioară referitoare la lipsa codului de activare sau a cd-ului nu vor fi luate în considerare.

6.6. Livrarea. Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în pagina produsului. În acest caz, estoc își asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

6.7. Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății (dacă aceasta nu a fost în prealabil efectuată) către curier.

6.8. În cazul anulării comenzii, niciuna din părțile implicate nu va pretinde/solicita daune.

6.9. Returul produselor: Conform OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanță în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

Aveți posibilitatea ca în acest termen să returnați produsul. Pentru aceasta puteți completa formularul de contact pus la dispoziție în secțiunea “Politică de retur” sau ne puteți comunica intenția dvs retur prin e-mail sau apel vocal, iar un reprezentant estoc vă va ghida către formularul de retur.

În procesul de retur, puteți folosi orice firmă de curierat. Taxele de transport vor fi suportate de către Utilizatorul/Consumatorul care returnează produsul/produsele comandate de pe site în prealabil.

6.10. Produse care nu sunt acceptate la retur/renunțare

 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator, indiferent dacă acestea au fost sau nu utilizate după desigilare (ex.: rezerve de periuțe dinți, căști in ear);
 • înregistrări audio sau video sigilate sau programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 • produse de îngrijire personală care au fost desigilate și utilizate (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate îngrijire corporală, periuțe de dinți, irigatoare bucale, perii rotative, termometre);
 • produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca și defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate, etc.;
 • cartușe desigilate, tonere care sunt prezentate desigilate pentru retur;
 • imprimante/multifuncționale/aparate de fax care au cartușele/tonerele desigilate;
 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a căror furnizare a fost nevoie de plata în avans;
 • folii de protecție pentru ecrane (telefoane, tablete, eBook reader, laptop, etc.) care au fost deja utilizate;
 • produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumpărare sau dacă produsele au licențe OEM activate;
 • acumulatorii, becurile obișnuite, becurile cu halogen (scoase din cutia originală);
 • dacă au fost achiziționate mai multe produse din același model, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat;

În cazul în care se returnează un produs dintr-un pachet promoțional se va returna diferența dintre prețul de bază și cel promoțional al produsului returnat.

 1. Consimțământul privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor menționate mai sus, datele cu caracter personal ale UTILIZATORILOR vor fi prelucrate în condițiile detaliate în Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 1. SORTAREA ȘI IERARHIA PRODUSELOR

Rezultatele căutării prezintă toate produsele care se potrivesc căutării dumneavoastră, în condițiile arătate în prezenta secțiune. De asemenea, afișările pot fi filtrate, pentru a rafina rezultatele fiecărei căutări.

8.1. Sortarea și ierarhia produselor în cadrul categoriilor predefinite de produse

Produsele și serviciile sunt organizate în cadrul SITE-ului, în mai multe categorii predefinite.

În cadrul fiecărei categorii de produse pot exista subcategorii ale produselor ce fac parte din respectiva categorie. De exemplu, produsele din categoria ”Pentru casă” sunt împărțite în următoarele subcategorii: electronice, smart home și securitate, diverse, baie, bucătărie. La rândul lor, subcategoriile pot fi suborganizate.

Aceste categorii/subcategorii pot fi modificate/suplimentate/eliminate la un moment dat, fără însă a influența mecanismul de sortare și ierarhie al produselor descris mai jos.

În cadrul categoriilor/subcategoriilor, produsele sunt, în mod prestabilit, ordonate în funcție de cele mai bine noi produse din categoria respectivă pe o perioadă de timp determinată.

Există posibilitatea ordonării produselor din categoria/subcategoria dorită și în funcție de:

- nume (produsele sunt ordonate în ordine alfabetică)

- prețul crescător (produsele sunt ordonate de la cel mai mic la cel mai mare preț în categoria respectivă)

- prețul descrescător (produsele sunt ordonate de la cel mai mare la cel mai mic preț în categoria respectivă)

- discount descrăscător (produsele sunt ordonate în funcție de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuală fiind transformată în valoare absolută, iar produsele fiind sortate în ordinea descrescătoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mică).

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută tuturor utilizatorilor, în cadrul fiecărei categorii de produse există și posibilitatea aplicării unor filtre, astfel încât să fie afișate doar produsele care prezintă interes în funcție de particularitățile fiecărei categorii de produse. Astfel de filtre pot avea în vedere, după caz, disponibilitatea, prețul, brandul ori alte funcționalități/specificații ale anumitor produse.

8.2. Sortarea și ierarhia produselor în cadrul căutărilor individuale

În rubrica „Caută produse” pot fi efectuate căutări în scopul identificării cu precizie a anumitor produse, precum și în scopul afișării tuturor produselor ce au proprietăți similare cu termenul introdus în căutare.

8.2.1. Pentru identificarea anumitor produse, căutările pot fi efectuate prin inserarea (ex. apasă tasta „enter” de pe tastatură sau dă click pe butonul de „search” din rubrica „Caută produse”)

 • denumirii produsului
 • altor detalii specifice de identificare a produsului.

Fiecare termen din lista de mai sus influențează ordinea de afișare a produselor proporțional cu poziția lui. De exemplu, cea mai bună potrivire a codului de produs sau numele acestuia va fi afișată la începutul listei de produse.

8.2.2. Pentru afișarea tuturor produselor ce au proprietăți similare cu termenul introdus în căutare, căutările pot fi efectuate în funcție de:

 • denumirea categoriei/subcategoriei
 • denumirea brandului
 • cuvinte importante din descriere

În cadrul afișărilor determinate ca urmare a căutărilor, produsele sunt, în mod prestabilit, ordonate în funcție relevantă. Criteriul relevanței este determinat prin luarea în considerare a locurilor și a frecvenței acestora în care se regăsește termenul introdus pentru căutare (de exemplu, în numele produsului, în familia acestuia, în descrierea sa etc).

Există posibilitatea ordonării produselor afișate ca urmare a căutărilor în funcție de:

 • nume (produsele sunt ordonate în ordine alfabetică)
 • prețul crescător (produsele sunt ordonate de la cel mai mic la cel mai mare preț al produselor afișate)
 • prețul descrescător (produsele sunt ordonate de la cel mai mare la cel mai mic preț al produselor afișate)
 • cele mai bine noi (produsele sunt ordonate de la cea mai recentă dată la care au fost adăugate până la cele mai vechi)
 • discount descrescător (produsele sunt ordonate în funcție de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuală fiind transformată în valoare absolută, iar produsele fiind sortate în ordinea descrescătoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mică).

8.3. Sugestii în cadrul intențiilor de căutare

În situația în care sunt introduse doar parțial denumirea, tipul, modelul, categoria sau alte elemente privind produsele, SITE-ul va afișa automat anumite sugestii de produse, plecând de la textul introdus de utilizator.

Astfel de sugestii pot fi:

 • sugestii de categorii – categorii cu nume similar sau apropiat
 • sugestii de produse – se va sugera o listă de produse al căror nume, categorie sau cod sunt similare cu termenul introdus. Criteriile de ordonare se aplică în funcție de lista de mai sus (ex: numele produsului este cel mai relevant față de cuvântul căutat).
 1. Accesarea SITE-ului www.estoc.ro

Aceasta implică acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de compania URBAN NEXT STEP. Informațiile pe care ni le transmiteți sunt tratate cu maximă confidențialitate și exclusiv în scopurile pentru care au fost colectate.

Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unui cont de utilizator pentru achiziționarea produselor, livrarea produselor comandate, abonarea la ofertele noastre (consimțământul utilizatorului), transmiterea de comunicări comerciale (consimțământul utilizatorului), transmiterea unor oferte pentru produsele complementare sau accesorii produselor cumpărate (în baza consimțământul utilizatorului și în temeiul interesului legitim al societății URBAN NEXT STEP sau firmelor din grup), informarea utilizatorilor abonați despre promoțiile magazinului online sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de estoc prin orice mijloace de comunicare (poștă, e-mail, telefon, SMS, etc.), crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice etc.

În momentul contactării, utilizatorul va fi informat în legătură cu scopul acțiunii pentru care a fost contactat și i se va solicita consimțământul, dacă respectiva acțiune implică prelucrarea datelor lui personale și pentru aceasta este nevoie de acordul său.

URBAN NEXT STEP S.R.L. se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțială sau închiriere.

URBAN NEXT STEP S.R.L. poate dezvălui informațiile Dumneavoastră cu caracter personal unor firme din grup sau unor terți autorizați, cu care societatea a încheiat diverse contracte, urmate de acorduri de confidențialitate (Non-Disclosure Agreement) și/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

În cazul în care selectați opțiunea de a achita online cu plata unui card bancar, estoc va transmite către procesatorul de plăți doar date referitoare la comanda dumneavoastră, fără a accesa și procesa alte date referitoare la cardul bancar.

Orice prelucrare a datelor Dumneavoastră cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii privind protectia datelor cu caracter personal .

 1. Colectarea datelor

Se face prin diverse modalități și instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea în baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online, etc.

Utilizăm adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor și a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de accesibilitate în utilizarea site-ului și publicarea unor informații cât mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

 1. Acces restricționat și (dez)abonare

Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator și plasarea comenzilor, utilizatorul acceptă în mod expres Termenii și condițiile site-ului, modul de desfășurare a unei operațiunilor online așa cum sunt descrise pe site.

Există zone în site care necesită înregistrare (vezi Înregistrare).

În cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alertă conține și modalitatea de dezabonare; odată accesată această opțiune, dezabonarea se aplică imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. În funcție de tipul de operațiune (creare cont site, abonare newsletter), utilizatorului îi pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresă, număr de telefon, CNP, companie, etc.

Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza bunul de care clientul este interesat.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate în scopul derulării contractelor și procesării comenzilor Dvs. Ulterior, datele vor fi salvate ținând cont de termenele de păstrare conform legislației fiscale și comerciale și atât timp cât este necesar pentru protejarea drepturilor estoc.

Pentru derularea în bune condiții a contractului de vânzare, după ce clientul și-a exprimat acordul, estoc poate contacta clientul, telefonic sau pe email dacă acesta, în timpul accesării site-ului furnizează datele de identificare și contact. În momentul lansării comenzii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic) și cu modul de operare al vânzătorului.

În cazul în care ați introdus datele Dumneavoastră de contact, însă nu ați validat contul de utilizator, puteți fi contactat de un reprezentant estoc pentru a finaliza această procedură prin radierea datelor în cazul în care nu mai doriți să deveniți utilizator sau prin acordarea asistenței și validarea contului. Această acțiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curățare și actualizare a bazei de date.

În cazul în care ați adăugat produse în Coșul de cumpărături, dar nu ați finalizat comanda, puteți fi contactat prin email sau telefonic de un reprezentant estoc, în care veți fi anunțat de faptul că ați uitat produsele în coș. Această acțiune unică este justificată de interesul societății de a clarifica situația prin încheierea contractului de vânzare sau anularea lui. După această acțiune, clientul va fi contactat dacă și-a exprimat consimțământul pentru primirea altor oferte/comunicări comerciale.

Într-un termen rezonabil după achiziționarea unui bun sau serviciu (de regulă după 14 zile în care clientul poate returna produsul, retrăgându-se din contractul de vânzare) cumpărătorul poate fi contactat prin aceleași canale de comunicare agreate în momentul lansării comenzii, pentru transmiterea unui feedback legat de bunul achiziționat. Astfel, clientul se implică activ în detalierea caracteristicilor bunurilor și informarea altor posibili cumpărători de pe site. Opiniile Dvs. sunt atent analizate de angajații estoc care le utilizează ca ghid în alegerea produselor și gamei oferite clienților.

 1. Cookies

Site-ul www.estoc.ro folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permițând memorarea unor opțiuni de navigare în site, precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator, etc.

Unii dintre partenerii noștri de afaceri folosesc cookies pe site-ul nostru, de exemplu cei care își fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces și nici nu putem controla aceste cookies.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu este obligatoriu a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțămantul expres și neechivoc în legătură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțământul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica noastra de Cookies.

Temeiul juridic al acestei acțiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii îmbunătățite utilizatorilor site-ului www.estoc.ro.

 1. Link-urile

Acest site conține link-uri către alte site-uri. URBAN NEXT STEP S.R.L. nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de aceștia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse în acest text se aplică doar în cazul datelor colectate pe acest site.

Pagina poate utiliza „plugin-uri” de la operatorii de rețele sociale (de ex.: www.facebook.com).

Putem folosi plugin-uri pentru a face legătura între site-ul www.estoc.ro și posibile pagini oficiale a companiei deschise pe Facebook, Instagram. Nu colectăm /stocăm datele personale ale clienților prin intermediul plugin-urilor, dar este posibil ca prin această legătură, clienții să poată vedea pe conturile lor de Facebook, o parte din prietenii lor care apreciază pagina estoc.

Deși există posibilitatea de a intra în contact cu un reprezentant estoc/administrator al paginii estoc de pe rețeaua de socializare, solicitarea informațiilor legate de statusul comenzii, disponibilitatea stocurilor, caracteristici tehnice ale produselor, reclamații, etc., trebuie să fie îndreptată către Departamentul Relatii Clienti, prin formularul de contact pus la dispoziție în site la secțiunea Contact sau la numerele de telefon 0771 608 856.

 1. Programul de fidelitate Bonus Card

Pentru participarea la acest program, URBAN NEXT STEP SRL vă va prelucra datele în scopurile prezentate în regulamentul programului și cu respectarea prevederilor legislației privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru comunicări ulterioare de marketing și oferte de produse, URBAN NEXT STEP S.R.L vă va solicita acordul expres și vă va oferi posibilitatea refuzului unei astfel de prelucrări, fără a vă fi afectată posibilitatea de a participa în programul de fidelitate.

 1. Notificări și acțiuni privind informațiile despre utilizatori

La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa estoc, acesta se obligă:

 1. a) să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singură dată pe an;
 2. b) să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
 3. c) să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat URBAN NEXT STEP S.R.L. într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;
 4. d) să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.

  16. Comunicarea modificărilor

Dacă informațiile de identificare ale unui utilizator se schimbă (ca de exemplu codul poștal) sau dacă un utilizator dorește să renunțe la serviciile noastre, vom avea grijă să corectăm, actualizăm sau să eliminăm acele date personale care ne-au fost încredințate de către utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de înregistrare, fie prin intermediul formularului de contact din secțiunea “Contact”.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicată către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform Notei de informare privind prelucrarea datelor și Politicii privind protectia datelor cu caracter personal.

 1. Securitate

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a cărui poziționare variază în funcție de tipul de browser utilizat (ex.: în partea de jos a ferestrei, dacă utilizați browser-ul Microsoft Internet Explorer sau în partea de sus a ferestrei, dacă utilizați browser-ul Google Chrome).

Fiind de acord cu prezentul document "Termeni și condiții de utilizare a site-ului www.estoc.ro ", utilizatorii își asumă în totalitate eventualele riscuri.

 1. Jurisdicția. Legea aplicabilă

Relațiile contractuale dintre părți vor fi guvernate de legea română. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabilă, vor fi înaintate spre soluționare instanțelor competente.

 1. Alte informații

Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfășurare; acestea descriu în detaliu termenii și condițiile speciale aplicabile fiecărei campanii și completează dispozițiile prezentului document " Termeni și condiții de utilizare a site-ului www. estoc.ro  “.

Promoțiile afișate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online/Regulamentele speciale și în limitele stocurilor disponibile.

estoc își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație publicată pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

 1. Baza legală

Pentru mai multe informații, puteți accesa:

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;
 • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice;
 • Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;
 • Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 • Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă;
 • Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 • Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • Ordonanța de Urgență nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri;
 • Ordonanța de urgență 141/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de furnizare de conţinut digital şi de servicii digitale;
 • Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;
 • Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaj;
 • Ordonanța de urgență 58/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecţiei consumatorilor;
 • În cazul epuizării stocului comanda va fi anulată, clientul urmând a fi notificat în acest sens de către reprezentantul estoc. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravalorii în contul din care a fost efectuată plata.