Ce reprezintă garanțiile produselor?

Garanțiile sunt angajamentul nostru că îți vom repara, înlocui sau restitui prețul plătit, fară niciun cost suplimentar pentru tine. În situația în care un produs cumpărat de la noi va avea o problemă de funcționare timp de 12 luni de la data achiziției.

Ce fel de garanții au produsele?

Toate produsele pe care le comercializăm beneficiază în mod standard de o garanție de conformitate de 12 luni, specifică produselor folosite.

Garanție de conformitate - este cea care iți oferă siguranța că produsul cumpărat respectă specificațiile și caracteristicile tehnice ori funcționale comunicate în momentul vânzării. Potrivit dispozițiilor legale în vigoare, această garanție nu poate avea o durată mai mică de 12 luni. Excepție fac doar produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică decât atât. În acest caz, garanția de conformitate va fi redusa la acest termen.

Cum intru în posesia certificatului de garanție?

Este suficient să ne contactați prin e-mail sau la numărul nostru de contact și noi vă vom trimite certificatul de garanție.

Cum beneficiez de garanție?

Garanția se oferă în urma unei conversații între dvs și un reprezentant estoc.ro. Ne puteți contacta prin e-mail sau la telefon, vom discuta împreună despre termenul de garanție și condițiile de acordare.

Dacă produsul se încadrează în termenul de garanție, avem la dispoziție 3 variante:

  1. Repararea produsului, fără niciun cost din partea dvs.
  2. Înlocuirea produsului cu altul asemănător din site.
  3. Restituirea integrală a sumei achitate inițial.

* NOTĂ IMPORTANTĂ: Se consideră că un produs nu îndeplinește condițiile de acordare a garanției în momentul în care acesta prezintă urme/ tentative de reparare în regim propriu. În acest caz, este imposibil de confirmat că defectul este din fabricație, și nu din cauza folosinței necorespunzătoare.

Cum beneficiez de repararea produsului?

Din momentul în care primim produsul defect, ne angajăm să îl reparăm în maxim 15 zile calendaristice. După efectuarea reparației, termenul de garanție al produsului va fi prelungit cu numărul de zile aferent perioadei cuprinse între momentul când a ajuns în service și momentul când v-a fost înapoiat reparat.

Ce se întâmplă dacă nu mai am factura produsului?

Angajamentul privind garanțiile produselor pe care le comercializăm poate fi susținut doar pentru produsele cumpărate din rețeaua noastră de magazine sau de pe estoc.ro., iar factura fiscală este documentul care atestă această achiziție.

Factura de achiziție se vă regăsi întotdeauna în coletul cu produsul comandat. Pentru a vă asigura că puteți beneficia de o eventuală garanție necesară, păstrați factura în format fizic sau electronic.

Garanția nu poate fi solicitată pentru:

  • lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite, etichete sau sigilii de garanție deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice etc.), setări și instalări incorecte, surse defecte, prize fără împământare, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente în timpul funcționarii echipamentelor, virusări, rescrieri greșite de BIOS etc. precum și produsele la a căror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decât cele originale. Instalarea sau punerea în funcțiune a produselor de către persoane neautorizate duc la pierderea garanției.

Nu sunt considerate defecte monitoarele care prezintă 3-5 pixeli defecți conform standardului de calitate international ISO 13406-2 clasa II.