Pentru a returna produse vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

  1. Citiți termenii și condițiile aflate mai jos în care se pot returna produsele.
  2. Comunicați intenția de retur către magazin prin apel vocal/mesaj text la numărul de telefon 0771 608 856 sau prin e-mail la adresa contact@estoc.ro. În cel mai scurt timp, un reprezentant estoc.ro vă va contacta și vă va îndruma către pașii următori.
  3. Dacă în urma conversației se decide că îndepliniți condițiile de retur, puteți trimite produsul sau produsele înapoi către comerciant. Acest lucru se face prin intermediul unei firme de curierat, fără ramburs, la adresa indicată de către reprezentantul estoc.ro.

Coletele de care nu am fost înștiințați că au fost trimise și cele cu ramburs (sistem de expediere conform căruia destinatarul este obligat, la primire, să achite expeditorului contravaloarea aferentă) nu vor fi recepționate.

  1. După ce produsul sau produsele au ajuns înapoi la noi împreună cu factura de achiziție (document obligatoriu în procesul de retur) și au fost verificate, valoarea lor vă va fi rambursată într-un cont deschis în LEI, în România.

Termeni și condiții

Returul produselor se acceptă conform termenilor și condițiilor menționați mai jos și sunt în conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Produsele care fac obiectul comenzilor încheiate online, pot fi returnate, fără invocarea vreunui motiv într-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile calendaristice începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

În cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervăm dreptul de a accepta returul produselor percepând o taxă de diminuare a valorii acestora sau de a nu da curs solicitării de retur.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Costul transportului este în sarcina clientului, iar în caz de retur taxa de transport achitată la livrare nu se restituie.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat.

Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii acestora, conform art. 14, alin. 3 din OUG 34/2014.

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării estoc.ro de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract și acceptarea returului. estoc.ro va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut. Suma de bani aferentă produselor returnate se va restitui ulterior verificării produselor după stabilirea de comun acord a modalității de restituire sau conform procedurilor legale.

Excepții:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:

  • furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator; (EX. produse de uz personal, produse din categoria Copii și Bebeluși, căști intraauriculare, etc)
  • furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare; (Ex. jocuri, softuri, licențe, filme, cărți audio, cărți interactive, etc.)
  • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi vă pierde dreptul la retragere.(ex. licențe electronice, extensii de garanții)

De reținut!

Suma aferentă returului se rambursează într-un cont bancar valid (în LEI), deschis în România.

Vă rugăm să verificați integritatea fizică a coletelor în momentul în care le primiți de la Fan Courier în prezența curierului și să cereți întocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor dacă produsele prezintă urme de deteriorare. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare.

Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale bonusuri, trebuie returnate și acestea.

Deoarece nu se poate stabili cu exactitate valoarea diminuării contravalorii următoarelor produse acumulatori, baterii, incarcatoare, consumabile imprimantă (cartușe, drum unit, hârtie), folii de protecție, etc., acestea se pot returna doar sigilate.

Nu se va accepta returul produselor care au conturi/parole active setate de către client.

Pentru orice sesizări și reclamații, vă rugam să ne contactați prin e-mail/telefon sau accesați secțiunea “Reclamații”.